Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
Czytali temat:
Maki markopolo1980 Antoni Kochanowski (8459 niezalogowanych)

()
Początkujacy
olachojnacka napisał:
Hej!

a macie moze do polecenia jakies fajne miejsce w Amsterdamie?

Jakie klimaty preferujesz? Kiedy odwiedzam tamtejsze okolice, to bardzo lubie w A'damie: jimmy woo, studio 80, bungalow 8, westergasfabriek.

Odnowiony klub w R'damie 'club Vie' !!!! www.facebook.com/pages/Rotterdam-Netherl...tterdam/172475577388
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Kiedyś w Wernhout była dyskoteka tylko dla Polaków tylko jakims dziwnym trafem sie spaliła, i raczej nie była za to odpowiedzialna "kolorowa " konkurencja.

Osobiście wole imprezy z Turasami, jak to ktoś ładnie napisał. Nikt nie rzuca śmietnikami i nikt nachlany nie ryczy "przeżyj to sam" hehe.

Z czasów mojego mieszkania w Niemczech pamietam dwie rzeczy, jesli chodzi o imprezy. Znajomy Kurd zabrał nas do "spokojnej małej dyskoteki" pod frankfurtem nad men, okazało się że dyskoteka ma garaż pietrowy, a po wejściu byłem jedynym , przepraszam za wyrazenia "białym" poza kafelkami w toalecie. I mimo że trochę się czułem jak potomek niewolnika na imprezie braci aryjskich to było fajnie , spokojnie i normalnie. Przynajmniej do momentu kiedy pamietam. hehe

Stołowalismy się też w jednym imbissie koło naszej chaty. Dośc długo. Poznaliśmy właściciela. I bardzo często zdarzało sie tak, ze po zamknieciu lokalu, zjezdżali się sami jego znajomi, czytaj "turasy" i do rana sprzeczalismy się o sprawy religii, wiary, teroryzmu czy sytuacji politycznej. oni przy herbacie, ja przy piwie. Było przesympatycznie. zawsze.

Polezałbym wiec troche dystansu osobom piszącym o "turasach", pomijajac ze kurd obrazilby sie na to okreslenie bo jest kurdem a nie turkiem, a mialem przyjemnośc poznac np greckich cyganów, czy albańskich muzułmanów. zdaje sobie sprawę że dla niektórych to zawsze będą "turasy".

z mojej strony polecam w Eindhoven "Leenderweg Cafe" . Knajpa z założenia polska. Właścicielka Polka i Turek. Ale zawsze bedę wspominał dyskusje o piłce nożnej gdzie przy barze siedziało 2 holendrów, turek, oryginalny mieszkaniec Detroit i dwóch mieszkańców ameryki południowej. na tym polega klimat knajpy jak dla mnie. to miejsce polecam. nawet Polakom hehehe.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
olachojnacka napisał:
Hej!

a macie moze do polecenia jakies fajne miejsce w Amsterdamie?

hej zalezy jakie imprazy lubisz....a miejsc godnych uwagi nie brakuje....fakt ,nie ma polskiej imprezy czy baru,ale ja tam nie narzekam...byl kiedys...nic fajnego Zdecydowanie lubie imprezy tzw.mieszane,bez podzialow na rasy czy narodowosci...i tak kazdy bawi sie w swoim gronie,a mozna tez fajnych ludzi poznac rzecz gustu i upodobania
Zgłoś wpis
41 Postów
Karol S
(Karol.)
Bywalec
zapraszam do Versuz-a Hasselt
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Versuz to już niestety nie to samo co kiedyś
Zgłoś wpis
750 Postów
Latający Holender
Jest w Schiedam"Amstel" i Bodegraven"Muszkieter"tam jest sporo naszych rodakowJa najczesciej bywam w Escape lub Air w Amsterdamie jak ktos tam tez bywa dajcie znac
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Blondyn,ja tam bywam....ostatnio rzadziej ,ale bywamDobre imprezy tez sa w Paradiso i Melkweg
Zgłoś wpis
750 Postów
Latający Holender
MalutkaNiepokorna to trzeba sie ustawic jak takW Paradiso raz bylemEee nooo w Amsterku jest sporo fajnych miejsc Power Zone,Marcanti,PanamaObok w Zandam Lexion tez polecam
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Blondyn,nie tylko duze imprezy sa fajne...znam pare pubow,gdzie tez mozna sie fajnie pobawic przy muzie na zywo
Zgłoś wpis
41 Postów
Karol S
(Karol.)
Bywalec
Sandi napisał:
Versuz to już niestety nie to samo co kiedyś

dlaczego ?
Zgłoś wpis

Bliżej nas